NEDEN MİSİ?

Eşimin en sevdiği meyve üzümdür. Üzüm mevsimi gelince, hele o yeşil üzümler piyasaya düşünce, eşimin ağzı sulanmaya başlar, hiç beklemeden alır. Ve ne hikmetse, oğlumun da çok sevdiği bir meyvedir üzüm.
Bana gelince; çok sevdiğimi söyleyemem.
Yıllar önce bir tatil sabahı, annem bana çok solgun göründüğümü ve muhtemelen kansız olduğumu söylemişti. O zamanlar bir üniversiteliydim. Tatil günü evime gelmiştim.Annem, kansızlık için bol bol üzüm yemem gerektiğini söylediğinde, önce omuz silkmiştim.Haftasonu tatilinden sonra yurda dönünce, kendimi gerçekten kötü hissettim. İ
ştah açan manavlar olur ya hani, yeşilin, sarının, kırmızının her tonu vardır, taze taze kokar meyveler sebzeler. İşte öyle bir manavdan, salkım salkım üzümü alıp, yurda döndüm. Bir güzel yıkadıktan sonra, tabağa koydum.Ranzanın üst katındaki yatağıma geçtim. Üzüm yemeye koyuldum. Yedikçe şişiyor, şişsem de yemeye devam ediyordum. Sonunda bir poşet dolusu üzümü bitirdim. O hafta her gün yiyeceğimi düşünerek almıştım o üzümleri. Hesabıma göre bir hafta düzenli yersem, kan yapacaktı. Ama 1 sene boyunca düzenli yemedim:)
''Misi'' kelimesi; hep hoşuma gitmiştir.  Kızımın adını koyarken, Misi'nin ne anlama  geldiğini de araştırmıştım. Sonra öğrendim ki, 'Misi' bir köy adı imiş.Orhaneli-Bursa Yolu üzerinde eski bir Rum Köyü olup, üzümü ve bir zamanlar şarabı ile ünlü imiş.Bu sebeple, bir zamanlar,meşhur Misi üzümü ve Misi şarabı varmış.
...............
Trakyadan Anadoluya geçen altı kavimden biri olan Mysiler burada "Misyalılar" olarak bilinen bir birlik kurmuşlar, bu kavim dünya tarihinde ilk kez batıdan doğuya göç eden kavimmiş.
Görmek istediğim yerlere bir yenisi eklendi...
Ben adını, eşim de tadını sevdiğine göre, ''Bayan Misi'' olsun dedim bloğumun adı.

4 yorum:

FRAGİLE dedi ki...

hımmm, aslında blog adlarının nereden geldiğini bir hikayesi olup olduğun hep merak etmişimdir. seninkini de öğrendiğim iyi oldu... Eşin ve oğlunun MİSİ'yi sevdikleri kesin :)

MİSİ dedi ki...

fragileyi de bulabilir miyiz blogunda dostum?

FRAGİLE dedi ki...

tabiki bulabilirsin ilk yazım :) http://fragile7.blogspot.com/2011/11/who-is-fragile.html

kubblogspot.com dedi ki...

Ben misiliyim 😊

Yorum Gönder